Anna O. Brambilla

ENGLISH

Kappløpet om Mikrofonen: Rekkefølgen på bryllupstalene?

Ah, bryllup – den magiske dagen når to hjerter blir til ett, familier samles, og… alle kjemper om mikrofonen! Spøk til side, rekkefølgen på bryllupstalene kan faktisk være et hett debatt-tema. Så, hvem skal egentlig tale først og stjele showet (på en god måte, selvsagt)?

Tradisjonelt sett har bryllupstaler en bestemt rekkefølge, men som med alt annet i bryllup, er det ingen som stopper deg fra å riste litt på flasken og se hva som bobler opp. La oss dykke ned i den tradisjonelle rekkefølgen før vi utforsker hvordan man kan kaste talerstafetten på nye og spennende måter.

Den Tradisjonelle rekkefølgen på bryllupstalene

Så la oss dykke inn i den tradisjonelle rekkefølgen på bryllupstalene!

  1. Brudens far slår an tonen. Tradisjonelt sett er han første mann ut, skåler for brudeparet, og deler pinlige barndomshistorier om bruden.
  2. Brudgommen tar så mikrofonen for å takke brudens far, komplimentere bruden (viktig!), og takke gjestene for at de kom.
  3. Forloveren til brudgommen følger opp med å forsikre alle om at brudgommen faktisk har venner, og deler historier som er akkurat passende nok for selskapet.
  4. Brudens forlover/mor (hvis aktuelt) kan også ønske å si noen ord, ofte for å roe ned stemningen etter forloverens taler.
  5. Andre familiemedlemmer eller venner som ønsker å dele en historie eller to.
rekkefølgen på bryllupstalene bryllupstaler wedding speeches

Når Tradisjon Møter Moderne Vri

Men hvem sier at man må følge skriptet? I en verden hvor bryllup stadig blir mer personlige og unike, hvorfor ikke leke med rekkefølgen på bryllupstalene også? Her er noen ideer:

  • Mikrofonkast: Hvorfor ikke la gjestene bestemme? Start med en person, og la dem velge den neste taleren. Dette kan føre til noen uventede, men minneverdige øyeblikk.
  • Taler-bingo: Lag et bingo-kort med potensielle talere. Gjestene kan gjette rekkefølgen, og den med «Bingo!» vinner en liten premie.
  • Talestafetten: Begynn med brudeparet som deler sin takknemlighet, og la dem velge den neste taleren. Dette kan skape en mer flytende og organiske overgang mellom talene.

Uansett hvilken rekkefølgen på bryllupstalene dere velger, husk at bryllupet er deres dag. Det viktigste er ikke når folk taler, men de kjærlighetsfylte ordene som deles. Så enten det er brudens far som kickstarter festen, eller om dere ender opp med en spontan «mikrofonkast»-session, la talene være hjertelige, oppriktige og selvsagt – litt morsomme!

Så, hvem taler først? Svaret er enkelt: Hvem som helst dere ønsker! Bryllupet er en feiring av kjærlighet, ikke en strenge regelbok. La mikrofonen gå rundt, og la kjærligheten tale for seg selv. Cheers!

Anna O. Brambilla

Rekkefølgen på bryllupstalene

GRUPPEBILDENE

Få datoer fortsatt tilgjengelig i 2024!
Booking for 2025 er nå åpne 🤍 Det er best å sikre dere bryllupsfotograf minst ett år i forveien!