Anna O. Brambilla

hva du skal vite fra bryllupsfotograf

Planlegging av et bryllup er en spennende tid, men det kan også være stressende.
Når det gjelder å velge en bryllupsfotograf, er det viktig å vite hva du bør spørre bryllupsfotografen din for å sikre at du får den rette personen til å dokumentere din spesielle dag.

hva du skal vite fra bryllupsfotograf

Er du være tilgjengelig på min dato?

En av de viktigste spørsmålene du bør spørre bryllupsfotografen din er om de er tilgjengelige på bryllupsdagen din

Når du sender en forespørsel til en bryllupsfotograf, er det veldig viktig å være spesifikk når det gjelder datoen og tidspunktet for bryllupet ditt.

Dette vil gjøre prosessen med å finne riktig bryllupsfotograf mye enklere og raskere.

I tillegg er det også viktig å klargjøre om den fotografen du beundrer, vil være den som faktisk fotograferer bryllupet, eller om de jobber i et team og eventuelt outsourcer oppdrag til andre fotografer. Dette vil bidra til å unngå misforståelser og sikre at du får den fotografen du ønsker å jobbe med på din spesielle dag.

Er du kjent med lokasjonen min?

Når det gjelder fotografering av bryllup og kjennskap til stedet, er det vanlig praksis for fotografer å bli kjent med bryllupslokaliteten før den store dagen. Dette gir dem muligheten til å utforske stedet, identifisere potensielle fotomuligheter og tilpasse seg de unike egenskapene ved stedet.

Mange fotografer er åpne for å utføre slike forberedelser for å sikre at de kan levere de beste resultatene for ditt unike bryllup.

hva du skal vite fra bryllupsfotograf oslo fotograf oslo

hva du skal vite fra bryllupsfotograf

Hvilke rettigheter har vi på digitale filer?

Dette er et svært viktig spørsmål, og svaret bør stå i kontrakten. Sannsynligvis vil du ha rettighetene til å reprodusere, skrive ut og dele bildene på nettet – noen fotografer kan kreve en kreditering når de blir publisert på sosiale medier. Du vil kunne bruke bildene så mye du vil, bortsett fra å selge dem for fortjeneste. Fotografen vil være opphavsrettsinnehaver av bildene, noe som betyr at de er personen som skapte disse bildene. Dette betyr ikke at de kan bruke bildene på hvilken som helst måte de vil, og du bør diskutere rettferdig bruk og komme til en avtale om dette temaet.

Kan vi lese kontrakten?

Et annet spørsmål du alltid bør spørre bryllupsfotografen din er om du kan ta deg tid til å lese kontrakten.

Alltid, alltid, alltid be om å se kontrakten. I de fleste tilfeller vil du finne all informasjonen du trenger i disse sidene. Spør om betalingsalternativer, ekstra gebyrer og tilleggsomkostninger, diskuter (og stat!) klart hva som er inkludert i pakken din, når bildene vil bli levert, sjekk fotografens avbestillingspolicy (inkludert hva som vil skje hvis de må avbestille for deg) og så videre.

Jeg vil sikre deg som min bryllupsfotograf, hva nå?

Sørg for at alle spørsmålene dine er tilfredsstillende besvart, les grundig hva kontrakten sier og signer alltid kontrakten. Ikke stol på en fotograf som ikke presenterer deg for en skriftlig avtale.

Til syvende og sist er det veldig viktig å føle deg komfortabel rundt fotografen din.
Så, hvis det er mulig, vil jeg alltid anbefale å møtes over en kaffe bare for å prate og se om kjemien stemmer før du tar ditt endelige valg.

hva du skal vite fra bryllupsfotograf

hva du skal vite fra bryllupsfotograf

Få datoer fortsatt tilgjengelig i 2024!
Booking for 2025 er nå åpne 🤍 Det er best å sikre dere bryllupsfotograf minst ett år i forveien!