Anna O. Brambilla

bryllupsfotograf - HVORDAN VELGE

Når du planlegger et bryllup, kan du føle deg litt fortapt. Mange av tingene du trenger å finne ut er ting du aldri måtte forholde deg til før det øyeblikket. Du må finne et sted, en cateringtjeneste, make-up artist, en DJ eller et band. Og hvordan velger du bryllupsfotograf når det er så mange der ute? Her skal jeg prøve å gi deg noen tips for å gå gjennom denne prosessen så smidig som mulig.

Finn ut hvilken stil av bryllupsfotografering som bedre uttrykker din visjon

I en tidligere artikkel snakket vi om forskjellige stiler innen bryllupsfotografering og hvordan fotografering er en kunst. Fotografer vil omfavne en stil og jobbe med den så lenge det føles riktig for dem. Dette betyr at det er viktig å vite hvilken stil du har i tankene, slik at du kan lete etter noen som kan gi deg det du ønsker. Det vil være veldig vanskelig å overbevise en fotograf om å endre sin stil, og til slutt vil ingen av dere være fullstendig fornøyd med resultatet. Så, se på så mange bilder som du kan – søk på Instagram, Pinterest, Google og alle andre steder du kan tenke på; bestem deg for hva du liker og ta kontakt med fotografer som kan gi deg akkurat det. Du vil ikke angre.

Sett et budsjett

Når du vet hva du leter etter, er det på tide å sette en budsjettramme. Dette er ikke enkelt, spesielt hvis du ikke har erfaring og aldri har lett etter en fotograf tidligere.
Den beste måten å sette et realistisk budsjett på er å sjekke gjennomsnittsprisen på en bryllupsfotograf i ditt område. Når du vet det, kan du tenke på hvilken pris du er komfortabel med å betale. Ta kontakt med fotografer i det prisklassen. Du kan også kontakte fotografer som overskrider budsjettet ditt litt hvis du er forelsket i arbeidet deres og spørre om de har noen pakker som kan fungere med budsjettet ditt.
Du kan sjekke denne artikkelen for noen tips om hvordan du kan spare penger på bryllupsfotografering.

Sjekk deres referanser og anmeldelser

Den beste måten å finne ut om den valgte fotografen vil leve opp til forventningene dine, er å snakke med noen som allerede har jobbet med dem. Dette er ikke alltid enkelt, men noen fotografer vil kunne gi referanser etter forespørsel. Hvis dette ikke er mulig, kan du bare bla gjennom internett og lese anmeldelser som andre kunder har lagt igjen på siden deres. Sjekk sosiale medier for kommentarer, se hvordan de svarer på kritikk hvis det er noen, og spør om dem. Fotografer er mennesker og de kan gjøre feil. Det kan være noen der ute som ikke var helt fornøyd med dem, og du bør spørre hva som skjedde i den situasjonen. En profesjonell fotograf vil ikke avvise bekymringen din og vil kunne få deg til å føle deg trygg selv om det har vært én eller to dårlige anmeldelser i deres fortid.

bryllupsfotograf - HVORDAN VELGE

Be om å få se et komplett bryllups galleri

Som alle andre viser fotografer kun et utvalg av arbeidet sitt på nettsiden og sosiale medier. Be om å se en komplett bryllupsgalleri. Dette vil vise fotografen din at du er veldig interessert i arbeidet deres, og du bryr deg om fotografi. Å se et fullt bryllupsgalleri eller album vil også gi deg en bedre forståelse av arbeidet deres. Er kvaliteten konsekvent i alle bildene? Når man tar flere hundre bilder, er det ganske enkelt å få noen flotte bilder. Forskjellen mellom en god profesjonell fotograf og en mindre god en, er mengden vakre bilder de klarer å ta konsekvent.

Møt dem over en kaffe

Eller, hvis du ikke liker kaffe, en tur.
Å prate med noen over telefonen eller e-post vil aldri gi deg full forståelse av deres personlighet. Når du møter noen personlig, vil du kunne se om personligheten deres passer til din. Er denne personen noen du føler deg komfortabel med? Er kjemien riktig? Hvis det er tilfelle, er du et skritt nærmere å velge bryllupsfotografen din. Å føle seg komfortabel og å stole på fotografen din er viktig ikke bare for ditt eget sinnstilstand, men også for det endelige resultatet på bildene. Hvis du er lykkelig og avslappet, vil det vises på bildene.

Spør dem hvordan de jobber på bryllupsdagen

Som vi allerede vet, er hver fotograf forskjellig. Etter å ha sett på mange forskjellige fotograferes arbeid, har du forstått hva du leter etter. Du har funnet noen fotografer innenfor budsjettet ditt og nå må du velge en. Det er på tide å stille spørsmål. En av dem er: hvordan jobber du under bryllup? Retter de parene? Hvordan får de dem til å slappe av? Prøver de å gå rundt ubemerket? Du kjenner mer eller mindre stilen deres, så du har en generell idé om hvorvidt fotografens arbeid er mer iscenesatt eller reportasje, men det kan fortsatt være noen forskjeller.

Forlovelsesshoot

En flott måte å finne ut om du liker din valgte fotograf er å jobbe med dem. Noen fotografer tilbyr forlovelsesshoot som en del av bryllupspakken. Jeg personlig er ikke fan av denne måten, fordi du må forplikte deg til dem med en gang for å få avtalen, og hvis noe ikke går som ønsket, vil du måtte avslutte kontrakten og muligens miste depositumet. Mitt forslag er å bestille en separat forlovelsesshoot, og deretter, hvis du er fornøyd med den, fortsette med å bestille fotografen til bryllupet ditt. Forlovelsesshoot er flotte for å få deg til å forstå hvordan du relaterer deg til fotografen, det hjelper deg å bli komfortabel foran kameraet, og å se hvor bra du ser ut på de bildene vil øke selvtilliten din for bryllupsdagen.

Jeg håper denne korte listen vil gjøre det enklere for deg å velge din bryllupsfotograf og vil hjelpe deg med å lette den hektiske prosessen med å planlegge et bryllup.

Bryllupsfotograf – Hvordan velge

Bryllupsfotograf – Hvordan velge

Anna O. Brambilla

Bryllupsfotograf - Hvordan velge

Bryllupsfotograf – Hvordan velge

Bryllupsfotograf - Hvordan velge

Få datoer fortsatt tilgjengelig i 2024!
Booking for 2025 er nå åpne 🤍 Det er best å sikre dere bryllupsfotograf minst ett år i forveien!